Hoe gaat het in zijn werk?

(De massage in stappen)


Afspraak maken


Voor je eerste massage maak je je eerste afspraak. Bij Optimuscles kan dit telefonisch maar ook heel gemakkelijk online via ‘online boeken’. Dit ’online boeken doe je door rechtsboven op ‘online boeken’ te klikken, de verder instructies vind je dan vanzelf.

Er is niet altijd plaats, dus het beste reserveer je een aantal dagen van tevoren.


Geef gerust aan bij het maken van je afspraak dat dit voor jou de eerste keer is. Als je dan komt houdt de masseur hier rekening mee en legt je uit wat er gaat gebeuren en bepaalt samen met jou welke massagevorm het best bij jou past.


 


De voorbereiding


Neem voor je komt ruim de tijd voor een warme douche of een warm bad. Je spieren worden zo al een beetje soepel, en schoon op de massagetafel is wel zo prettig voor, zowel jezelf als de masseur.

Eet en drink niet te veel van te voren, maar ook niet te weinig, zodat je nergens last van hebt tijdens de massages.

Er naar toe


Met behulp van je navigatiesysteem of de routebeschrijving kun je de weg naar Optimuscles bepalen. Het adres is:


Johan Frisopark 28

5684 GG Best


Coördinaten:  51°30'16.21"N     5°23'2.01"O


Bij Optimuscles is het all inclusive, dus je hoeft geen handdoeken of olie mee te nemen. Verder kun je pinnen, het enige wat je dus mee hoeft te nemen is je bankpasje.Voor alles is er een eerste keer, zo ook voor het naar een massagepraktijk gaan. Juist hierbij is het belangrijk dat je naar een masseur gaat met veel ervaring. Bij Optimuscles ben je in vertrouwde handen en zul je je al snel op je gemak voelen. Dat je het voor de eerste keer een beetje spannend vindt is heel normaal. De kans is heel groot dat je achter af denkt dat de eerste stap wel meeviel.
Kom niet te vroeg


Mogelijk is er al een massagesessie voorafgaand aan jouw afspraak (er is geen wachtruimte).

Vanaf 5 minuten van te voren kun je aanbellen en word je verwelkomd door de masseur. Aangezien je een afspraak hebt gemaakt hoef je nooit te wachten.


Kom niet te laat

Kom ook niet te laat want na jou is mogelijk een volgende massage en is er geen uitloop mogelijk.
Naar de praktijk


Beneden bevindt zich een kapstok en kun je eventueel eerst nog even naar het toilet. De praktijk bevindt zich op de 1e etage. Er heerst een behaaglijke temperatuur van rond de 23 oC. Je maakt verder kennis met de masseur. Samen met de masseur bepaal je welke massage het beste past bij je verwachtingen. Je kunt kiezen tussen een sportmassage, een ontspanningsmassage, een pijnbehandeling of een combinatie van deze vormen.
De dresscode


In de omkleedruimte kun je je kleren kwijt. De massage vindt plaats rechtstreeks op de huid, met gebruik makend van massageolie. Je mag er zelf voor kiezen of je je ondergoed aanhoudt of uittrekt.

Tijdens de massage zijn alle lichaamsdelen die op dat moment niet gemasseerd worden bedekt met een handdoek, dus je ligt nooit echt koud/naakt.

Weinig of geen kleding vraagt om respect en discretie. Uiteraard kun je daar bij een professionele praktijk als Optimuscles voor de volle 100% op rekenen.


[i] Waarom geen ondergoed?


[i] Waarom wel ondergoed?Op de massagetafel


Nadat je je hebt uitgekleed achter het kamerscherm van de omkleedruimte vlij je je neer op de massagetafel. De masseur staat dan al klaar met handdoeken om je lichaam te bedekken.

Meestal wordt met de rugzijde begonnen, dus ga je liggen op je buik met het hoofd in de speciale uitsparing hiervoor in de massagetafel. Je armen op de armsteunen er naast en je voeten over het speciale kussen aan  het voeteneind.
Begin massage


De massage begint met lichte aanrakingen om de eigenschappen en de gesteldheid van je huid te bepalen, en als je gekozen hebt voor een sportmassage om tevens de conditie van je spieren te testen. Nadat de olie is aangebracht begint de massage.Tijdens de massage


Tijdens de massage lig je lekker ontspannen op de tafel. De kamer heeft een aangename temperatuur en er klinkt zachte muziek op de achtergrond. Als je wil mag je gerust praten. Wil je liever in stilte genieten van de massage dan zeg je niks. Voel je ook niet verplicht hiertoe, je bent voor de masseur echt niet saai. Het is juist fijn als je geniet van de massage. Mocht er iets zijn tijdens de massage, bv als je een extra handdoek wil of je neus moet snuiten, meld dit gerust.
Einde van de massage


Aan het einde van de massage wordt de massageolie met een handdoek van je lichaam verwijderd. Dit gebeurt zorgvuldig en doordat er gebruik wordt gemaakt van professionele massageolie blijft er nagenoeg niets op de huid achter en hoef je niet bang te zijn voor je kleren.

Je krijgt even de tijd om bij te komen waarna je gaat zitten op de rand van de massagetafel en je benen even laat bengelen. Als je weer ‘wakker’ bent verlaat je de tafel en kleed je je rustig aan.
Laatste stap


Nadat je je hebt aangekleed reken je af en maak je een nieuwe afspraak voor de volgende keer (of boek je later online). Bij Optimuscles kun je zowel contant betalen als pinnen.

Het afrekenen kun je eventueel de volgende keer overslaan door een 5- of 10-keerkaart te kopen.

Zo’n kaart is niet alleen makkelijker maar ook nog eens extra voordelig.

En nu nog de laatste drempel


Je hebt waarschijnlijk al eens eerder aan een massagebehandeling gedacht. Hopelijk geeft deze informatie je meer inzicht en is de tijd nu rijp voor een heerlijke massage.

Over massage valt nog veel meer te vertellen, maar je weet pas echt waar het over gaat als je het een keer ervaren hebt. Dus gewoon doen. Neem de laatste drempel, stel niet verder uit en boek nu online een heerlijke massage. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Hieronder de laatste drempel:


Neem nu de laatste drempel!

>Online boeken<

Klik

Optimuscles Waarom geen ondergoed Waarom wel ondergoed