De eerste keer is altijd een beetje spannend en dat geldt voor velen ook voor een eerste keer massage. Hieronder wordt stap voor stap beschreven hoe een massage in zijn werk gaat, zodat je al een beetje een idee hebt wat er te wachten staat.
Achteraf zul je zien dat het allemaal heel erg mee viel. Je zult ervaren dat een massage heel aangenaam, ontspannend en weldadig is voor zowel lichaam als geest, tot dagen erna.

1. Oriënteren

Lees onderstaande rustig door. Je krijgt dan al een beetje een idee hoe het in zijn werk gaat

2. Een afspraak maken

Je kunt eenvoudig online een afspraak maken. Klik een tijdstip aan in de online agenda en vul je gegevens in. Dat is alles.
Een link naar de online agenda kom je overal tegen in deze website.
Maar je kunt ook bellen, een WhatsApp sturen, mailen of een SMS’je.

3. Voorbereiding op de dag zelf

Neem thuis een warme douche of bad.
Douch of badder echter niet te lang, anders wordt je huid te week en ga je vervellen tijdens de massage.

4. Eten en drinken

Eet en drink niet te veel van te voren. Voorkom een te volle maag en blaas, maar vermijd aan de andere kant ook dorst- of hongergevoel.
Bezoek vlak voor je van huis gaat het toilet, of doe dat hier bij binnenkomst.

5. Er naar toe

De praktijk van Optimuscles bevindt zich aan het Grasklokje 71 in Best. De ingang is via de poort aan de zijkant (Hoefblad). Je kunt parkeren bij de ingang.

6. Op de fiets

Kom je op de fiets neem deze dan door de poort mee naar binnen en parkeer in de overdekte fietsenstalling (met oplaadpunt voor E-bikes)

7. Kom niet te vroeg

Houd er rekening mee dat er geen wachtkamer is, dus kom niet te vroeg want mogelijk is de voorgaande massage dan nog niet volledig afgerond. Kom je op het afgesproken tijdstip, dan hoef je nooit te wachten. Massagesessies lopen nooit uit.

8. De entree

Nadat je de poort binnen bent gegaan kom je via de deur in de hal waar de kapstok zich bevindt voor je jas.
Een deur verder is de praktijkruimte. Hier heerst een aangename luchtvochtigheid en een temperatuur van rond de 24 graden.

9. De kleedruimte

In de kleedruimte kun je je kleren kwijt.

10. De dresscode

De standaard dresscode voor een professionele massage is hetzelfde als in de sauna. Dus textielvrij met alleen een handdoek waarmee je door de masseur wordt afgedekt.
Houd je echter liever je ondergoed aan, dat is dat geen probleem.

Waarom geen ondergoed

Je spieren houden niet op bij het randje van je Björn Borg. Het effect van een massage is pas optimaal als je de spieren volledig masseert. Dit geld met name ook voor de spieren van je onderrug en je boven benen. Daarnaast vormen de bilspieren een belangrijk onderdeel van het bewegingsapparaat wat vooral voor sporters van belang is.

Voor een ontspanningsmassage is de noodzaak minder aanwezig. Massage zonder ondergoed voelt echter voor veel mensen natuurlijker aan.

Alleen de lichaamsdelen die op een bepaald moment worden gemasseerd zijn ontbloot, de overige spieren zijn dan bedekt met een handdoek. Je hebt dus niet echt het gevoel alsof je naakt ligt en hebt het ook niet koud.

De masseur ziet al ruim 17 jaar mensen naakt en heeft jaren in een sauna gewerkt, dus voor hem is het allemaal blootgewoon.

Maar het is en blijft een persoonlijke keuze, dus jij bepaalt.

Waarom wel ondergoed

Hierboven heb je kunnen lezen wat de voordelen zijn van geen ondergoed. Belangrijk is echter dat je je tijdens de massage zo veel mogelijk ontspant. Hierdoor werkt het effect van de massage dieper door in je spieren en geniet je het meest van de massage. Het is dus heel belangrijk dat je je prettig en ontspannen voelt en als dat is met ondergoed, dan moet je het vooral aanhouden.

Trek dan wel klein ondergoed aan zodat de spieren goed bereikbaar zijn en indien van toepassing, een BH met achtersluiting om de rug te kunnen masseren.

11. Massageolie

De massages vinden plaats op de blote huid waarbij gebruik wordt gemaakt van professionele massage olie om huidirritaties door te veel wrijving, te voorkomen.

12. Op de massagetafel

Nadat je je hebt uitgekleed vlij je je neer op de massagetafel en word je toegedekt met handdoeken. Meestal wordt met de rugzijde begonnen, dus ga je op je buik liggen. In het hoofduiteinde is een uitsparing voor je hoofd met daarnaast 2 armsteunen. Hierdoor liggen je schouders goed ondersteund en extra ontspannen.

13. Het menu

De masseur bespreekt met je welke wensen en verwachtingen je hebt en welke massage het beste past bij deze wensen.
• Sportmassage
• Pijnbehandeling
• Ontspanningsmassage
Combineren is ook mogelijk.

14. De massage

Er wordt eerst contact gemaakt. Hierbij voelt de masseur naar de structuur en de conditie van de spieren.
Daarna wordt verwarmde olie aangebracht en begint de massage.
Meestal wordt begonnen met de rug, de nek en de schouders. Daarna de benen en bilspieren. Het hoofd en de voeten kunnen ook gemasseerd worden.
Geef van te voren aan of je dit wel of niet wil.
Als je ook delen aan de voorzijde gemasseerd wil hebben wordt je op een gegeven moment gevraagd om te draaien.

15. Tijdens de massage

Tijdens de massage lig je lekker ontspannen op de tafel. De kamer heeft een aangename temperatuur en er klinkt rustige muziek op de achtergrond.
Als je wil kun je gerust praten. Wil je liever in stilte genieten van de massage, dan zeg je gewoon niks. De masseur past zich zonder problemen aan. Voel je je zeker niet verplicht iets te zeggen, voor de masseur ben je zeker niet saai.
Mocht er iets zijn tijdens de massage, bv. als je een extra handdoek wil of je je neus wil snuiten, meld dit dan gerust.

16. Het einde van de massage

Aan het einde van de massage wordt de olie zorgvuldig met handdoeken verwijderd (kwaliteitsmassageolie laat zich makkelijk absorberen).
Je krijgt even de tijd om bij te komen. Dan ga je zitten op de rand van de tafel en laat je je benen even bungelen en krijg je een glaasje koel en gefilterd water.
Als je weer ’wakker’ bent verlaat je de tafel en kleed je je rustig aan.

17. Weer thuis

Houd er rekening mee dat als je thuiskomt je mogelijk nog in een aangename relaxmodus kunt zitten. Dit kan ook zijn na een sportmassage en zelfs na een pijnbehandeling. Plan dus liefst niets (inspannends) in voor na de massage.
Tijdens massage komen er afvalstoffen vrij. Drink minstens 2 glazen water om deze afvalstoffen snel op te lossen en af te kunnen voeren.

18. All inclusive

De massages bij Optimuscles zijn all inclusive. Dus je betaalt niks extra’s voor dingen als olie en handdoeken.
Ook douchen is gratis binnen de massagetijd. Wil je vooraf en/of na de massagetijd douchen dan betaal je € 5,00 voor 5 minuten

Heb je nog vragen stuur dan een mailtje naar:

info@optimuscles.nl
of bel/sms/Whatsapp 06-12680792

Over massage valt nog veel meer te vertellen, maar het beste probeer je het gewoon uit.
Stel niet uit en boek hier onder een massage:

Ga naar online boeken

Swedish lake