De massages

Sportmassage
Bij sportmassage worden de diverse spiergroepen onder handen genomen. De massage is er vooral op gericht om afvalstoffen tussen de spieren (verzuring) te verwijderen en de spieren soepel te maken.

Lees meer

Sportmassage

Spieren die intensief worden gebruikt produceren afvalstoffen die niet altijd even goed afgevoerd kunnen worden. Massage ‘duwt’ deze afvalstoffen uit de spieren en worden door de bloedcirculatie afgevoerd.

Langdurig gebruik van de spieren veroorzaakt dat de spiervezels in elkaar gaan schuiven waardoor de spieren stijf aanvoelen en hun slagkracht afneemt. Sportmassage trekt de spiervezels weer uit elkaar en je voelt je weer lekker soepel.

Pijnbehandeling

Bij pijnbehandeling wordt de spiergroep die de pijn veroorzaakt en de spieren er omheen behandeld. Afhankelijk van de aard en de klacht worden er diverse grepen en knedingen uitgevoerd.

Hoe ervarener de masseur is, hoe beter de behandeling zal werken.

Lees meer

Pijnbehandeling

Ieder mens en ook iedere klacht is anders. De kans op herstel door massage is groot, maar er kan helaas geen garantie op gegeven worden. Wel leidt in ieder geval meer dan 90% van de behandelingen tot een goede verbetering.

Afhankelijk van de aard en de intensiteit van de klacht is één behandeling voldoende of moeten er meerdere worden uitgevoerd. Over het algemeen geldt dat hoe langer de klacht al geduurd heeft, hoe meer behandelingen er nodig zijn. Dus wacht niet te lang als je spierpijn hebt, het kost je uiteindelijk meer tijd en geld.

Ontspanning

Ontspanningsmassage is een rustige massage vorm waarbij alleen maar aangename grepen en strelingen worden toegepast. Dit kan zacht zijn, stevige of een mengeling van beide.

Lees meer

Ontspanningsmassage

Bij ontspanningsmassage gaat het er vooral om dat je geniet van de massage en lekker ontspannen raakt. Conditieverbetering is niet het doel, maar je zult merken dat je spieren ook na een ontspanningsmassage je spieren soepeler aanvoelen.

Sensitieve massage

Naast normale ontspanningsmassage kun je ook kiezen voor een sensitieve massage. Een sensitieve massage is een vollere massage, waarbij gebruik wordt gemaakt van lange strelingen die letterlijk van top tot teen gaan. Ook wordt er bij deze massage meer gemasseerd met de onderarmen. Een sensitieve massage onderga je bij voorkeur geheel naakt waarbij de edele delen worden afgedekt met een kleine handdoek. Sensitieve massage heeft als hoofddoel een aangename ervaring van de massage welke leidt tot een diepe ontspanning. Sensitieve massage moet je niet verwarren met sensuele massage, waarbij de nadruk meer ligt op erotiek in plaats van ontspanning. Sensitieve massage is niet geschikt als je weinig of geen ervaring met massage hebt, ervaar dan eerst een paar keer een gewone ontspanningsmassage.

 

Boek online

De praktijkruimte

In de massagepraktijk heerst een constante comfortabele temperatuur van 23 graden. De massagetafel is verwarmd (in de winter) en elektrisch in hoogte verstelbaar voor een gemakkelijke op- en afstap.
De praktijk heeft een eigen douche en toilet. Op de achtergrond klinkt ontspannende muziek.

Optimuscles

Grasklokje 71

5684 HE Best